Top Ad unit 728 × 90

تعلّم فليس المرء يولد عا لما





وليس اخو علم كمن هو جاهل


Ngajiho ngilmu siro kerono dakno wong siji


Dene wong duwe ngilmu mulyane lan agunge


وسافرففى الأسفار خمس فواءدا


Lungoho songko deso perlu ngudi kamulyan




Siji ilange susah loro rizkine tambah


Kaping pate biso baguse ing toto kromo


وقطع فياف ورتكاب شداءذا


Senajan ono lelungan ngroso ino ngumboro


بدار هوان بين واش وحاسد


Uripe wong enom luwih apik matine






Iku den anakkake kanti uwis mangerti


Dak podo wong kang bodo inone lan asore


تغرب عن الاوطا ن فى طلب العلا


Kerono limang faedah den temu ing pelungan


تفرج همّ واكتساب معيشة


Kaping telu mikuleh ngilmu nyebabke bungah


Kaping limo merkuleh konco kang mulyo-mulyo


وان قيل فى الأسفارذل وغربة


Lan cungkung oro-oro lan ngelakoni sengsoro


فموت الفتى خير له من حياته


Ing deso kumpul wong adu-adu lan derengki



تعلّم فليس المرء يولد عا لما Reviewed by Majalah Bisnis on 04.36 Rating: 5
All Rights Reserved by Blog Abajadun © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Diberdayakan oleh Blogger.