Top Ad unit 728 × 90

رايت احق الحق حق المعلم



ولكن عزيزفى الرجال ثنات

Kabeh wong maring derajat luhur obahe hati

ولاتصحب الاردى فتردى مع الردى

Naliko ono siro iku wor-woran kaum

Lan siro ojo sok ngancani ing wong kang asor


وان نالنى من والدى الفضل والشرف

Disikke ingsun ing guru ngerekke ing bopo
وهذا مرب الجسم والجسم كااصد ف

Dene guru iku kang ngitik-ngitik ing nyowo

Dene wong tuwo iku kang ngitik-ngitik ing rogo


واوجبه حفظا على كل مسلم

Aku wis nekodke ing luwih hak hake bener

Lan luwih tak tekodke luwih wajib den rekso

لتعليم حرف واحدالف درهم

Guru wis mesti dihadiahi sewu dirham


فلست تنال العزحتى تذلها

Ningali ingsun maring siro kepingin mulyo

وصدق مايغتاده من توهم

Naliko olo lakune wong olo nyanane


شريف ومشروف ومثل مقاوم

Ora ono menungso iku wujud perkoro

Suwiji sifat mulyo kapindo dimulyakne

واتبع فيه الحق والحق لازم

Dene wong sak duwurku aku weruh derajate


تفضلت انّ الفضل باالفخر حاكم

Dene wong sak podoku lamun wong iku keliru

Mongko aku aweh kanugrahan marang kang salah
اصون به عرضى وان لام لاءم

Dene wong sak ngisorku aku sobar biasa


سيكفيه ما فيه وماهو فا عله

Ninggalo siro ing wong siji olo lakune

Kerono bakale den cukupi kelakuhane

تمربلا نفع وتحسب من عمرى

Onoto kabeh dudu golongane wong tuno



لكل الى سأو العلى حركات

Tapine kidik poro rojul iku netepi

اذاكنت فى قوم فصاحب خيارهم

Mongko ngancanono siro ing baguse kaum

Mongko sebab den sorke siro sarto kang asor


اقدم استاذى على نفس والدى

Senajan oleh ingsun kamulyan songko bopo

فذاك مرب الروح والروح جوهر

Dene nyowo iku den serupakke koyo soco

Dene rogo iku den serupakke wadah soco


رايت احق الحق حق المعلم

Yo iku hake wong kang nuduhke barang bener

Mungguhe kabeh wong islam kang kepingin biso

لقد حق ان يهدى اليه كرامة

Mulyakke kerono mulang huruf siji tur faham


ارى لك ان تشهى ان تعزها

Mongko dak hasil mulyo siro yen during ino

اذا ساء فعل المرء ساء ظننونه

Lan bener nyanane wong bener pengadatane


فما الناس الاواحد من ثلاثة

Kejobo sifat siji saking telung perkoro

Kaping telu iyo madani kanca kancane

فاما الذى فوقى فأعرف فقدره

Lan aku manut hake mergo hak barang mesti


فاماّ الذى مثلى فأن زلّ اوهفا

Podo ugo iku wong keluputan marang aku

Kerono kanugerahan ngungkuli sifat bungah

فامّاالذّّى دونى فاحلم داءبا

Ngarekso kawirangan senajan aku den wodo


دع المرء لاتجز على سوء فعله

Tegese ojo males olo kang dilakoni

Lan sekabehe barang-barang kang dilakoni

اليست من الخسران ان ليا ليا

Liwate kanti nganggur diitung ngumur kito


رايت احق الحق حق المعلم Reviewed by Majalah Bisnis on 03.00 Rating: 5
All Rights Reserved by Blog Abajadun © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Diberdayakan oleh Blogger.